Introducere
Turcia
este renumită pentru istoria sa fabuloasă, poporul turc fiind urmașul mărețului
Imperiu Otoman, ce fuzionează perfect cu bucătăria sa, care amețește și
vrăjește orice turist, cu explozia de gusturi și de arome. Bucătăria turcească
a influențat bucătăriile vecinilor săi, inclusiv pe cea a României. Românii
sunt marii fani ai bucătăriei turcești, iar câteva preparate preferate de
noi sunt: baclava(,,baklava"), Kebab Adana (,,Adana kebabı''), börek, pilaf (,, Pilav"). Mai este renumită și pentru aprinsele
negocieri ce au loc în fiecare zi în Marele Bazar din
Istanbul, serialele turcești urmărite și iubite de românce, muzica lor și
cântăreți recunoscuți în toată lumea, dar și fascinantele tradiții și
obiceiuri.
Poporul
turc este prietenos, amabil, deschis să încerce și să experimenteze, iar în
ultimul timp aceștia au călătorit și în alte regiuni mai apropiate sau mai îndepărtate de țara lor natală, poate pentru niște oportunități ce s-au ivit,
poate pentru a căuta un trai mai bun sau pentru frumosul ce l-au descoperit la
cea de-a doua lor casă, iar unii dintre ei au venit să locuiască în România. Astfel, a luat naștere Comunitatea turcă din România.
Felicitări pentru blog și pentru premiu!
RăspundețiȘtergere