Introducere


     Turcia este renumită pentru istoria sa fabuloasă, poporul turc fiind urmașul mărețului Imperiu Otoman, ce fuzionează perfect cu bucătăria sa, care amețește și vrăjește orice turist, cu explozia de gusturi și de arome. Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilor săi, inclusiv pe cea a României. Românii sunt marii fani ai bucătăriei turcești, iar câteva preparate preferate de noi sunt: baclava(,,baklava"), Kebab Adana (,,Adana kebabı''), börek, pilaf (,, Pilav"). Mai este renumită și pentru aprinsele negocieri ce au loc în fiecare zi în  Marele Bazar din Istanbul, serialele turcești urmărite și iubite de românce, muzica lor și cântăreți recunoscuți în toată lumea, dar și fascinantele tradiții și obiceiuri.
      Poporul turc este prietenos, amabil, deschis să încerce și să experimenteze, iar în ultimul timp aceștia au călătorit și în alte regiuni mai apropiate sau mai îndepărtate de țara lor natală, poate pentru niște oportunități ce s-au ivit, poate pentru a căuta un trai mai bun sau pentru frumosul ce l-au descoperit la cea de-a doua lor casă, iar unii dintre ei au venit să locuiască în România. Astfel, a luat naștere Comunitatea turcă din România.


Turcia și România, o istorie îndelungată.





                   
 
            

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tradiții și obiceiuri

Beneficiile copiilor de etnie turcă în școlile din România

Comunitatea turcă din România și UDTR